Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud
}

Homepage 

Onze cijfers

Beleggen in Oplossingen

PFZW wil een positieve bijdrage leveren aan een leefbare wereld. Hier zetten wij ons voor in door uw pensioengeld te beleggen in ondernemingen en projecten die oplossingen bieden voor maatschappelijke vraagstukken en een positieve impact hebben. Dit noemen we Beleggen in Oplossingen (BiO). We beleggen in oplossingen voor klimaatverandering, waterschaarste, voedselzekerheid en gezondheidszorg. Denk aan duurzame energie, waterzuiveringssystemen en betaalbare medicijnen. Eind 2019 staat de teller op 17,3 miljard belegd in oplossingen. 

Bestuursvoorzitter Joanne Kellermann

 ‘Positieve impact’

Om bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering, werken we bij PFZW hard aan het verlagen van de CO2-uitstoot van onze beleggingen.

'De cultuursector heeft het zwaar, we ploeteren voort'

Jurre Wieman (46) werkt bij jazzpodium het BIMHUIS in Amsterdam. Hij vertelt over de gevolgen van de coronamaatregelen voor hem en zijn collega’s.

Rugpijn in de kinderopvang verleden tijd?

Frédérique Valk is de winnares van de PFZW Design Award 2020. Met haar blokkenmeubel wist ze de vijfkoppige jury te overtuigen van de bijdrage die haar innovatieve idee kan leveren aan de fysieke ontlasting van medewerkers in de kinderopvang.

Duurzaam beleggen voor een goed pensioen

Wij beleggen zoveel mogelijk in bedrijven en projecten die ook bijdragen aan een betere wereld. Zo werken we aan betere gezondheidszorg, schoner water, het klimaat en genoeg voedsel voor iedereen. Bekijk op deze kaart wat wij doen voor uw pensioen en voor een betere wereld.