Ga naar website navigation Ga naar artikel navigatie Ga naar inhoud
}

Homepage 

Onze cijfers

Beleggen in Oplossingen

PFZW wil een positieve bijdrage leveren aan een leefbare wereld. Hier zetten wij ons voor in door uw pensioengeld te beleggen in ondernemingen en projecten die oplossingen bieden voor maatschappelijke vraagstukken en een positieve impact hebben. Dit noemen we Beleggen in Oplossingen (BiO). We beleggen in oplossingen voor klimaatverandering, waterschaarste, voedselzekerheid en gezondheidszorg. Denk aan duurzame energie, waterzuiveringssystemen en betaalbare medicijnen. Eind 2020 staat de teller op 19,8 miljard belegd in oplossingen.

Bestuursvoorzitter Joanne Kellermann

‘Positieve impact’

Om bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering, werken we bij PFZW hard aan het verlagen van de CO2-uitstoot van onze beleggingen.

'Iedere dag werk ik op de flinterdunne lijn tussen leven en dood'

Al bijna de helft van haar leven werkt ze op de intensive care. Daar ziet verpleegkundige Linda de Roos (49) veel leed, maar er gebeuren ook mooie dingen. Ze is ervan overtuigd dat je als mens maar weinig invloed hebt op wat je overkomt. Wat je wél zelf in de hand hebt, is hoe je je leven inricht. “We stellen vaak dingen uit. Als ik met pensioen ben, dan… Nee, doe het gewoon nú. Niemand weet wat de toekomst brengt”

Klantbediening PFZW in de top van Nederland

PFZW heeft opnieuw het hoogste niveau behaald in het bedienen van deelnemers en werkgevers. Net als drie jaar geleden verkreeg PGGM, dat de klantbediening voor PFZW uitvoert, het certificaat voor ‘Excellente Praktijk’ na de audit voor de zogeheten Gouden Oor Standaard. Daarmee staat de klantbediening van PFZW in de top van Nederland.

Duurzaam beleggen voor een goed pensioen

Wij beleggen zoveel mogelijk in bedrijven en projecten die ook bijdragen aan een betere wereld. Zo werken we aan betere gezondheidszorg, schoner water, het klimaat en genoeg voedsel voor iedereen. Bekijk op deze kaart wat wij doen voor uw pensioen en voor een betere wereld.